Wout Vierbergen

Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur

Bachelor of Science in de industriële wetenschappen: informatica (Ba)

bio:

Student Industrieel Ingenieur Informatica, verkozen Chef IT bij Schamper, ondernemend, sportief, enthousiast, optimist, … Vul zelf aan, ik hoor het graag!

Overzicht kandidaturen

Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur


Programma

Jokerweek

de [jokerweken]

  1. Een periode van zeven dagen waarin reguliere lessen geschrapt worden en waarin alle studenten over de verschillende studiejaren van verschillende afstudeerrichtingen samenwerken aan een jaarlijks wisselend project.

  2. Studenten trekken hun plan en verbazen met prachtige projecten

Ingenieurs die zelf geen architecten zijn, of geen grote schrik hebben om ermee in contact te komen hebben de Jokerweek zonder twijfel de laatste jaren vol bewondering bezocht. Een projectweek waarin niet proffen, maar studenten beslissen wat er gebouwd zal worden en dat dan ook zelf doen met vaak verbluffende en out-of-the-box resultaten. De Jokerweek kan een hoogtepunt van het jaar worden voor meer dan enkel architectuurstudenten en biedt de ideale gelegenheid om zowel hard als soft skills aan te leren die moeilijk te onderwijzen zijn in klassiek geroosterde vakken.

Het ‘echte’ werk

Zelfs in het geval dat er een Jokerweek zou gerealiseerd wordt, moet ook daarnaast steeds gewerkt worden aan lesvormen die studenten voorbereiden op het échte werk. Onderwijsvormen en de interactie tussen prof en student is steeds een ‘work-in-progress’ dat nooit voltooid zal zijn. Wel moeten we ernaar streven om deze steeds te evalueren en durven bij schroeven wanneer nodig. Lesgeven zoals in de jaren 2000 met de bijhorende slides is nu eenmaal … kuch achterhaald.

Ervaringen

  • Opleidingscommissie
  • Redacteur en verkozen Chef-IT bij Schamper