Wout Schellaert

Faculteit Wetenschappen

Master of Science in de informatica

bio:

Masterstudent informatica die al enkele jaren eerder oppervlakkig in contact kwam met studentenvertegenwoordiging. Wilt nu de stem van de studenten een extra oor bieden, en hun ideeën in werkelijkheid omzetten. Speelt volleybal, schrijft software, en probeert voorzitter WVK te worden.

Overzicht kandidaturen

Faculteit Wetenschappen


Programma

Graag wil ik de (nu verplichte) onderwijsevaluaties meer impact doen hebben, de nuttige feedback van studenten is te lang verloren gegaan, met als gevolg onderwijs dat niet (of te traag) verbetert. Verder heeft Campus Sterre een probleem met ruimtelijke planning: de capaciteit van de resto is een probleem, en het zou aangenaam zijn moesten er meer locaties zijn waar studenten heen kunnen tussen lessen. Alsook ben ik sterk tegen een nieuwe academische kalender met module systeem, de flexibiliteit en zelfbeschikking van studenten is zeer belangrijk, en intensieve extra-curriculaire activiteiten moeten mogelijk blijven.

Ervaringen

2 jaar bestuur van Zeus WPI (de werkgroep informatica), waarvan 1 als voorzitter en 1 als projectleider. Deel van team Hydra, de app waarmee je de UGent in je broekzak steekt.