Robbe Vandersmissen

Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Duits - Zweeds (Ba)

bio:

Ik ben Robbe Vandersmissen, 19 en studeer taal- en letterkunde Duits – Zweeds (2e bach). Ik zet me met hart en ziel in voor het verdedigen van de belangen van de student en wil er volgend jaar voor zorgen dat de Faculteitsraad van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte nog net dat beetje meer kan betekenen voor al onze studenten.

Overzicht kandidaturen

Faculteitsraad Letteren en Wijsbegeerte


Programma

Grote programmavoorstellingen heb ik momenteel niet in het vooruitzicht. Het invoeren van de tweejarige master is al enkele jaren een droom van velen, maar daar beslist de politiek anders over. Het is een utopie dat die er dan ook weldra zal komen, maar dat houdt niet weg dat we ernaar mogen streven.
Het is echter van fundamenteel belang , de student meer vertrouwd te maken met de mogelijkheden tot participatie binnen de UGent. Studentenvertegenwoordiging is nog te vaak een ver-van-mijn-bed-show. Hierop zou ik graag meer willen inzetten. Het is belangrijk dat we weten wat er boven ons hoofd gebeurt, dat is de verantwoordelijkheid van ons allen.
Tot slot kan onze faculteit beslist wat groener te werk gaan. Laten we naast het gebruik van plastics, ons afval in bredere zin verminderen. Hiervoor is echter een mentaliteitswijziging nodig – en dat is opnieuw de taak van ons allemaal.

Ervaringen

Sinds vorig jaar studentenvertegenwoordiger in de opleidingscommissie taal- en letterkunde en sinds dit jaar studentenvertegenwoordiger in de vakgroep Scandinavistiek.