Onno Vandewalle

Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen

internationale politiek (ManaBa)

bio:

Ik ben 22 jaar, geboren en getogen te Gent en studeer momenteel politieke wetenschappen. Ik zit in mijn masterjaar en volg de afstudeerrichting Conflict en Development. Ik ben actief in Comac, de studentenbeweging van de PVDA sinds 2013. Ik wil graag opkomen voor een andere maatschappij, zonder onrecht. Dat is wat mij ook motiveert om me kandidaat te stellen voor de Sociale Raad. Ik wil samen met de progressieve lijst Studenten Troef ook aan de UGent het verschil maken, samen met de studenten.

In mijn vrije tijd ga ik quizzen, draai ik al eens een plaatje op een fuif maar ben ik vooral met voetbal bezig. Ik speel bij voetbalploeg Citadel Park Rangers en help graag wat mee bij de meest sociale ploeg van de stad: HT Zwijnaarde.


Opvolger Sociale Raad

Gertjan Decock

Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Bachelor of Arts in de kunstwetenschappen (Ba)

bio:

19 jaar, student kunstwetenschappen (ex-filmstudent), lid van progressieve studentenvereniging Comac en de Gentse Jeugdraad. Bezig met politiek, kunst, muziek, literatuur...

Overzicht kandidaturen

Sociale Raad

Opvolger: Gertjan Decock


Programma   Download programma

Met studenten troef gaan wij voluit voor betaalbaar, kwaliteitsvol en kritisch onderwijs. We hebben ons programma opgebouwd rond onze 6 hoofdprincipes. Op basis onze grote enquête bij de studenten (we hebben er maar liefst 2267 opgehaald) hebben we ons programma op punt gesteld. Bij elk hoofdprincipe hebben we een aantal concrete eisen:

  1. Investeer in onderwijs
  2. Onderwijs is een recht
  3. Geef elk talent een kans
  4. Een kritische universiteit
  5. Een inclusieve universiteit
  6. Inspraak voor alle studenten

Een uitgebreider programma vind je in het pdf-document. Maar hier al een paar centrale eisen:

  • Haal het inschrijvingsgeld naar beneden
  • Meer controle op de werklast
  • Organiseer een bindend referendum over de academische kalender
  • Geen haatdragende, discriminerende of extreemrechtse kringen aan de UGent

Ervaringen

Ik was in 2014 zeer actief in de beweging tegen de besparingen op onderwijs. Sindsdien heb ik via mijn engagement in Comac-Gent altijd een rol gespeeld in de strijd voor een betaalbaar, toegankelijk en kritisch onderwijs.
In 2017 organiseerde ik samen met een medestudenten een Mars voor Solidariteit en Mensenrechten tijdens een lezing van Theo Francken aan de UGent waar honderden studenten een solidair signaal kwamen geven.
Ik was ook mede-organisator van de actie voor LGBT+rechten begin dit semester naar aanleiding van de transfobe uitspraken van het KVHV. Dit is ook hoe ik de studentenvertegenwoordiging zie. Als de studenten zich samen voor iets inzetten kunnen ze heel veel bereiken! Ik wil dan ook mijn ervaringen uit het verleden ten volle benutten om samen met de studenten voor een onderwijs waar iedereen welkom is, ongeacht sociale afkomst.