Jeffrey De Rycke

Faculteit Wetenschappen

Bachelor of Science in de fysica en de sterrenkunde

bio:

Ik ben een 20 jaar oude 3de bachelor Fysica & Sterrenkunde student uit Wachtebeke maar op kot in Gent (Home Astrid). Als hobby ga ik duiken bij de GUD en daarbuiten ga ik soms lopen/zwemmen. Daarnaast ben ik ook nog actief in de Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde en ben ik samen met Bjorge en Ewoud "Team Raket" uit de grond aan het stampen.

Overzicht kandidaturen

Faculteit Wetenschappen


Programma

  1. Het opnemen van de lessen, menig wetenschappers kunnen zich vinden in het feit dat het krijgen van uitleg en het droog lezen in een cursus een wereld van verschil maakt. Het kunnen herbekijken van lessen zal een groot voordeel geven. Dit kan in principe niet veel moeite vragen maar zal een grote aanwinst zijn voor de studenten.

  2. Het aankaarten van de overvolle S5 resto. Er zijn diverse oplossingen mogelijk. Zoals het toebouwen van de bovenkant. Kijken of het mogelijk is een resto te laten bouwen in Zwijnaarde. Overleggen met andere faculteiten om de lessenroosters wat aan te passen, zodat andere richtingen niet hun voormiddag eindigen op onze campus. Hoe dan ook moet hier zeker iets aan veranderen aangezien er al mensen hebben moeten buiten zitten in de koude en in de regen.

  3. Voor het laatste puntje denk ik niet dat deze raad hier veel inspraak in heeft, maar ik vermeld het toch graag. Er is al veel te doen geweest omtrent het hervormen van de academische kalender. Iets waar de studenten op dit moment volgens velen (terecht) te weinig inspraak in hebben. Elke kans die deze raad zal hebben om hun mening/ideeën te geven zal ik zeker gebruiken, en ik zal uiteraard eerst polsen bij de studenten wat zij graag willen. 1 idee dat tot nu toe wel nog veel voorkeur geniet is het verschuiven van 1 week paasvakantie naar het einde van het semester. Op die manier hebben de studenten een extra week blok wanneer het echt nodig is. Want de 2de semester examens hebben beduidend minder studeertijd dan de 1ste semester examens. Er is inderdaad de mogelijkheid al te studeren in de paasvakantie, maar als men dit moment naar het einde verplaatst zit de leerstof er verser in.

Ervaringen

Ik zit al zeker 7 jaar in de JVS. Hierin ben ik ondertussen al leiding. Deze vereniging is over heel Vlaanderen wat communicatie/vergaderen een moeilijk punt maakt. Doch lukt het ons keer op keer omdat we geleerd hebben goed te communiceren en naar anderen te luisteren, maar ook voor onszelf te denken en zelfstandig te werken. Deze twee eigenschappen zullen zeker van pas komen in de raad. Zoals eerder vermeld ben ik ook bezig, samen met Bjorge en Ewoud, “Team Raket” (een Universitaire vereniging met als doel het maken en afvuren van micro raketten e.d.). De ervaring daar opgedaan zoals hoe men nieuwe projecten creëert en deze uitvoert zal zeker van pas komen.