Heide Vercruysse

Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen

Bachelor of Science in de politieke wetenschappen

bio:

Ik ben Heide en zit in mijn tweede jaar politieke wetenschappen. Aangezien ik in mijn tweede jaar zit, heb ik nog geen ervaring als studentenvertegenwoordiger. Ik ben gestart aan de studie politieke wetenschappen omdat ik de wereld wou begrijpen. Maar hoe meer ik leer, lees, ervaar en ontdek, hoe harder ik besef dat ik de wereld vooral wil veranderen. Daarom ben ik lid bij Comac, de studentenvereniging van de PVDA. Naast studeren geef ik ook al enkele jaren leiding bij de scouts en begeleid ik als hoofdanimator bij Krunsj, vakanties voor kinderen. Ik ben veel bezig met muziek en probeer af en toe ook eens thuis te zijn. Ik doe alles met de volle 100% en probeer elke dag te kleuren met een vlaagje enthousiasme. Ik wil graag stuver worden want ik geloof in participatie, mobilisatie en ongelooflijk hard in teamwerk!

Overzicht kandidaturen

Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen


Programma   Download programma

Met studenten troef gaan wij voluit voor betaalbaar, kwaliteitsvol en kritisch onderwijs. We hebben ons programma opgebouwd rond onze 6 hoofdprincipes. Op basis onze grote enquête bij de studenten (we hebben er maar liefst 2267 opgehaald) hebben we ons programma op punt gesteld. Bij elk hoofdprincipe hebben we een aantal concrete eisen:

  1. Investeer in onderwijs
  2. Onderwijs is een recht
  3. Geef elk talent een kans
  4. Een kritische universiteit
  5. Een inclusieve universiteit
  6. Inspraak voor alle studenten

Een uitgebreider programma vind je in het pdf-document. Maar hier al een paar centrale eisen:

  • Haal het inschrijvingsgeld naar beneden
  • Meer controle op de werklast
  • Organiseer een bindend referendum over de academische kalender
  • Geen haatdragende, discriminerende of extreemrechtse kringen aan de UGent

Ervaringen

Ik geloof heel hard dat actie loont, dat je je stem kan laten horen door op straat te komen en je je mening vooral moet kunnen uitspreken. Daarom heb ik al meerder acties op poten helpen zetten. Zo waren de mars voor solidariteit en mensenrechten, de mars tegen seksisme 2017 en 2018 en de betoging in Parijs tegen besparingen op hoger onderwijs en publieke diensten, enorme hoogtepunten. Dat engagement geeft me energie die ik wil doortrekken naar de faculteitsraad. Ik wil samen met de lijst Studenten Troef ook aan onze faculteit het verschil maken, maar vooral samen met de studenten. Want samen kunnen we veel bereiken. Samen zorgen we er voor dat een democratisch en sociaal onderwijs, niet ver af is.