Frederik Kussé

Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur

Control Engineering and Automation (ManaBa)

bio:

Hey, ik ben Frederik en ik zit in mijn 1e master regeltechniek. De afgelopen jaren was ik al actief binnen de studentenvertegenwoordiging (FRiS en Gentse Studentenraad). Op Erasmus gaan naar Duitsland is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb.

Overzicht kandidaturen

Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur


Programma

Ingenieurs zijn vaak actief in een internationale context, maar toch zijn er weinig studenten binnen onze faculteit die tijdens hun studies naar het buitenland gaan. De afgelopen jaren zijn er zelfs pogingen geweest om de drempel te verhogen (bijvoorbeeld een minimum gemiddeld resultaat van 13/20 als voorwaarde voor een Erasmus-traject). Dit kan absoluut niet de bedoeling zijn, integendeel: er moet veel meer worden ingezet op internationalisering (betere begeleiding, meer ondersteuning, duidelijkere communicatie, …).

Binnen de faculteit worden de volgende jaren een aantal hervormingen besproken (o.a. de verhuis naar Zwijnaarde, hervormingen van Schoonmeersen/Kortrijk, …). Hierbij is het belangrijk dat de nodige studentenvoorzieningen gebouwd worden, in overleg met alle betrokken studenten en verenigingen.

Nog vragen? Stuur me gerust een bericht op facebook!

Stem tussen 7 en 9 mei op verkiezingen.ugent.be

Ervaringen

Studentenvertegenwoordiger: - FRiS - facultaire curriculumcommissie - lid van de algemene vergadering van de Gentse Studentenraad .

Andere: - Jeugd Parlement Jeunesse - Belgian Youth Diplomacy - The Belgian Leadership Project - Heidelberg Model United Nations 2018