Aulikki Lefèvre

Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Bachelor of Arts in de taal- en letterkunde (Nederlands - Engels)

bio:

Mijn naam is Aulikki Lefèvre en het afgelopen jaar was mijn vierde jaar in Gent. Toen ik in 14-15 koos voor de Blandijn, heb ik me als generatiestudent meteen geëngageerd voor Filologica, de facultaire studentenvereniging van taal- en letterkunde.

Nu mijn jaartje als preses erop zit, zou ik graag dit werk voor de opleiding voortzetten, ditmaal als studentenvertegenwoordiger. Samen met de andere stuvers wil ik streven naar glasheldere communicatie, een transparant beleid en vooral een consensus, zodat toekomstige beslissingen steeds worden gedragen door faculteit en diens studenten.

Als prosenior van Filologica sta ik te popelen om mijn connecties en ervaring in te zetten om de missende link te vormen tussen studenten en faculteit!

Overzicht kandidaturen

Faculteitsraad Letteren en Wijsbegeerte


Programma

Studenten aan de Blandijn en Mercator weten dat het grootste pluspunt van de opleidingen de diversiteit is. Helaas vormt die versnippering ook één van de grootste heikel punten van de faculteit. De connectie, en dus ook de communicatie, transparantie en organisatie, varieert sterk van vakgroep tot vakgroep. Rechten en taken variëren sterk en dat zie je aan lessen- en examenroosters, cursusmateriaal, inhoud en moeilijkheidsgraad van de vakken.

Volgens mij is het verbeteren van deze relaties het fundament om alle andere programmapunten op verder te bouwen.

Ervaringen

Mijn studentencarrière bestaat vooral uit Filologica. Eerst een jaar studieverantwoordelijke, nadien stond ik in voor PR en in mijn derde presidiumjaar had ik een breed scala aan verantwoordelijkheden als senior.

Als preses heb ik altijd de opleiding taal-en letterkunde voorop willen plaatsen en dat is hoogstwaarschijnlijk mijn grootste troefkaart. Het afgelopen jaar heb ik regelmatig contact gehad met de faculteit en de opleiding zelf. DSA, GSR of stuvers van andere faculteiten zijn me niet vreemd. Evenwel zijn de banden met de studenten aan de Blandijn mijn streepje voor. Het is vanzelfsprekend dat ik binnen de opleiding taal-en letterkunde heel wat studenten persoonlijk ken, maar ook bij andere opleidingen heb ik heel wat connecties.

Hopelijk kan ik mijn ervaring binnen Filologica inzetten als studentenvertegenwoordiger.