Amber Coone

Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur

Master of Science in Sustainable Materials Engineering (ManaBa)

bio:

Ik ben Amber, studente ingenieurswetenschappen in de materiaalkunde, maar bovenal ben ik een gepassioneerde wereldverbeteraar. Meestal word ik omschreven als enthousiast en toegewijd, creatief, analytisch en rationeel.
Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld rondom mij deed me mijn middelbare studies afronden aan het United World College in het exotische Bosnië-Herzegovina. Na het tweejarige programma keerde ik terug naar mijn geliefde Gent waar ik in 2012 mijn universitaire studies aanvatte. Nu vind je me meestal terug in Zwijnaarde, Or koffiebar of aan Sint-Jacobs. Vorig semester moest je iets verder gaan om me te zien, zelfs helemaal naar Fukuoka, Japan, waar ik op uitwisseling was.
Naast mijn studies materiaalkunde, ben ik vooral bezig met duurzaamheid. Af en toe kan je me ook tegenkomen op een Model United Nations conferentie of op een evenement van MaChT, de vereniging voor studenten Chemische Technologie en Materiaalkunde.


Opvolger Sociale Raad

Maya Van de Velde

Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Finance (ManaBa)

bio:

Hoi! Ik ben Maya, masterstudente Handelsingenieur Finance. Buiten mijn studies ben ik vooral bezig met welzijn, sport en als werknemer bij de Gentse Studentenraad ook met onderwijskwaliteitszorg. Ondertussen ben ik al ongeveer 2 jaar actief bij de Vlaamse Jeugdraad. Als gedreven vrijwilliger heb ik tot nu toe vooral mee gewerkt rond psychisch welzijn en het Europees jongerenbeleid.
Even wat meer over mezelf: Ik ben een goedlachs persoon met veel aandacht voor details. Het diep doordenken staat echter het grootse en ambitieuze denkwerk niet in de weg, wat ook nodig is om verandering teweeg te kunnen brengen. Wanneer ik niet in gedachten verzonken ben, ben ik doorgaans te vinden in het oude centrum, achter een goed boek of aan een sushiboot.

Overzicht kandidaturen

Sociale Raad

Opvolger: Maya Van de Velde


Programma   Download programma

Een duurzaam studentenleven is meer voor minder

Minder wachten in de resto's, meer halen uit je pauze

We pleiten voor verhoogde capaciteit en efficiëntie in de studentenrestaurants. Verder willen we ook een intern herverdelingssysteem ontwikkelen om tekorten en overschotten op te lossen. Zo zouden overtollige broodjes en eventueel maaltijden van de lunch, 's avonds aan verminderd tarief verkocht kunnen worden in de resto De Brug. De vraag zou op basis van de verkoopsgegevens ook beter voorspeld kunnen worden, zodat er geen resto's meer uitverkocht zijn om 12:30.

Minder printen van masterproeven, meer bomen en fondsen

We willen de masterproeven over de hele universiteit digitaliseren. Wanneer een masterproef van 50 pagina's driemaal in kleur moet worden afgedrukt en ingebonden, komt dit al gauw op 50€ per student. Het afschaffen van papieren versies zou ook ongeveer 800,000 vellen papier per jaar kunnen besparen.

Minder betalen bij de studentenartsen, meer gezondheidszorg

We willen het derdebetalerssysteem voor studentenartsen invoeren. Momenteel betalen studenten ongeveer 22€, waarvan ze na het indienen van de rekening bij de mutualiteit, een stuk terug krijgen. In het nieuwe systeem betalen studenten enkel het remgeld, ongeveer 6€, en hoeven ze niet langer bij de mutualiteit te passeren. Zo blijft er meer tijd over voor gezondheidszorg.

Ervaringen

Aan de UGent ben ik al twee jaar actief als voorzitter van het duurzaamheidspact. Samen met een team van studenten zoek ik naar duurzame oplossingen voor problemen waar de vakgroepen mee zitten. Dit doen we door het uitwerken van concrete projecten, op maat van de vakgroepen. Dankzij onze samenwerking met het Green Office kunnen deze projecten ook op universitair niveau toegepast worden. Zo is er nu een gids voor ‘duurzame catering’ die aan de hele universiteit verspreid is. In de ontwikkeling ervan hebben we ook de maatschappelijke invloed van de universiteit gezien, aangezien we ook de huidige leveranciers erbij betrokken hebben. Hierbij hebben we hen succesvol aangespoord om ook een duurzaam aanbod te ontwikkelen.

Naast het Duurzaamheidspact, was ik ook lid van de UGentMUN delegatie naar Harvard World MUN in Rome. Hier kon ik mijn interesse in beleidsvorming combineren met mijn passie voor spreken en presenteren. Ik nam ook deel aan verschillende andere conferenties, waar ik een aantal onderscheidingen mee naar huis kon nemen. In het middelbaar was ik als ‘Head Of Administration’ ook betrokken bij de organisatie van een conferentie waar ongeveer 150 scholieren aan deelnamen.

Verder zal ik volgend academiejaar ook als secretaris in het bestuur van MaChT zitten. Met deze vereniging stimuleren we de relaties tussen de verschillende jaren, alsook tussen de studenten en potentiële werkgevers.

Ik geloof dat ik dankzij mijn ervaringen voor 100% voorbereid ben op het ‘stuver-schap’, en hoop mij dus ook voor alle studeten te mogen inzetten in de Sociale raad!